Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Ψυχαναλυτική σκέψη και πράξη

Πήγαινε κάτω

Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Ψυχαναλυτική σκέψη και πράξη

Δημοσίευση από Psychoanalysis Forum Την / Το Κυρ Ιουλ 20, 2008 4:37 pm

Εισαγωγικό σεμινάριο στην ψυχαναλυτική σκέψη και πράξηΤο εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας - ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς.

Έχει στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην ψυχαναλυτική θεωρία και εφαρμογή, ώστε να εμπλουτίσουν την ήδη υπάρχουσα κλινική τους δουλειά με την ψυχαναλυτική οπτική.

Το σεμινάριο δεν αποσκοπεί, φυσικά, να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία αλλά να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις βασικές αρχές της ψυχαναλτυικής σκέψης και πρακτικής.

Κεντρικός άξονας του σεμιναρίου είναι η σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου και η δυναμική που αναπτύσσεται σε αυτήν. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με βασικές ψυχαναλυτικές έννοιες και με τη χρήση τους στην κατανόηση της ψυχοθεραπευτικής διεργασίας και της θεραπευτικής σχέσης. Θα έχουν, ακόμη, την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που συναντούν στην καθημερινή κλινική τους δουλειά.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δεκατρείς συναντήσεις στη διάρκεια ενός έτους. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δίωρη θεωρητική συζήτηση και δίωρη κλινική εποπτεία. Οι θεωρητικές συζητήσεις θα αναφέρονται συνοπτικά σε έννοιες-σταθμούς στην εξέλιξη της ψυχανάλυσης (π.χ. μοντέλα της ψυχικής ζωής, οιδιπόδειο σύμπλεγμα, όνειρα, σχέσεις με το αντικείμενο), σε ζητήματα τεχνικής της ψυχοθεραπείας (π.χ. ψυχοπαθολογία, αξιολόγηση, διατύπωση του αιτήματος, θέματα πλαισίου) και σε ζητήματα της θεραπευτικής σχέσης (π.χ. μεταβίβαση, αντιμεταβίβαση, ασυνείδητη επικοινωνία, αντιστάσεις, θεραπευτική συμμαχία, παρεμβάσεις).

Η εποπτεία θα βασίζεται σε κλινικό υλικό των συμμετεχόντων κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτές.
Το σεμινάριο θα διεξάγεται ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 - 13:00, ανά δεκαπενθήμερο, στα γραφεία της Β.Ψ.Ε., Αγίας Θεοδώρας 10 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι συναντήσεις θα γίνονται σε ολιγομελείς ομάδες. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επιλογή, θα ληφθεί υπόψη η κλινική και η ψυχοθεραπευτική εμπειρία των υποψηφίων. Σημειώνεται ότι μέρος της βιβλιογραφίας θα είναι στην ελληνική γλώσσα και μέρος στην αγγλική γλώσσα.
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 480€. Υπάρχει δυνατότητα καταβολής δύο δόσεων: η πρώτη δόση (300€) στην εγγραφή και η δεύτερη (180€) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Ν. Δούδαλη στο τηλέφωνο 2310 241 291 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: clinicalseminar@nhpsych.gr

http://www.nhpsych.gr/el/products.asp?int1=2&int2=10&int3=0&intProdID=41&page=1

Psychoanalysis Forum
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 256
Ηλικία : 42
Location : Greece
Job/hobbies : Psychologist - Psychanalyste en formation
Registration date : 04/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης